Egy dinoszaurusz az Újlak lakótelepen

Megérkezett a  Fővárosi Önkormányzat urbanisztikai projektje  Rákosmentére. Az új járdafestések máris a tíz év alatti korosztály kedvenceivé váltak. A gyerekek Varró Dániel időmértékes verssoraira ugróiskolázhatnak, de megismerkedhetnek Naprendszerünkkel és a szorzótáblával is.

A projekt a Fővárosi Önkormányzat és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) együttműködése révén jöhetett létre. Az innovatív urbanisztikai megoldások célja pedig nem más, mint egy gyermekbarát városkép meghonosítása a fővárosban.

 

 

A járdafestések különböző témaköröket idéznek meg Rákosmentén. Egy dinoszaurusz az Újlak lakótelepen „hagyta ott lábnyomát”, de többek között számtani példába is belefuthatunk az Újlak Uszodánál. A Naprendszer modellje a rákoskeresztúri mentőállomás elé került. A projekt ötletgazdái az irodalom szerelmeseinek is kedveskedtek: őket Varró Dániel időmértékes versrészlete várja a Kőrösi Csoma Sándor iskolánál ugróiskola formájában.

rakosmente.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .