Az idén is lesz csomagosztás

Megkezdődött a hagyományos, rászorulóknak szánt önkormányzati karácsonyi csomagosztás 2020. december 7-én.

Első körben 120 csomagot adnak át az érintetteknek, a hétfői szétosztásban Horváth Tamás polgármester és dr. Füzesi Péter alpolgármester is segédkezett.

Hirdetés

Reszkessetek betörők!

Rákosmente évről évre karácsonyi csomagot állít össze és oszt szét a kerülettől szociális ellátást igénybe vevő kerületi lakosoknak, ennek anyagi fedezetét teljes egészében az önkormányzat biztosítja.

Idén összesen 811 db normál és 54 db diétás karácsonyi csomagot kapnak a rászorulók, akik azokat – a járványhelyzetre tekintettel – a Városháza alagsorában vehették át, időben váltott turnusokban.

A szociális étkezésben résztvevők részére a Szociális Konyha, a házi segítségnyújtást kérőnek a gondozási központ juttatja el a küldeményeket, emellett a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat központja, valamint a Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Csoportja is segítséget nyújt az akcióban.

Horváth Tamás polgármester a Rákosmente TV-nek adott nyilatkozatában fontosnak nevezte, hogy karácsonykor is segítsünk a rászorulókon. Elmondta, hogy a csomagok tartós élelmiszereket – konzerveket, kolbászt –, édességet és szaloncukrot is tartalmaznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .