Isten éltessen, Magyarország!

Boldog születésnapot kíván Rákosmente önkormányzata Magyarországnak.

Augusztus 20-a a keresztény magyar állam alapításának, valamint I. István király szentté avatásának és az új kenyérnek az ünnepe – az egyik legrégebbi magyar ünnep.

Szent László király óta ünnepnap, aki 1083-ban ezen a napon emeltette oltárra az államalapító maradványait a székesfehérvári Nagyboldogasszony-bazilikában, ami a kor szokásai szerint a szentté avatást jelentette. Szent István király napja a történelem folyamán egybefonódott az új kenyér ünnepével is. Augusztus 20-át az Országgyűlés 1991-ben nyilvánította hivatalos állami ünneppé, amelyet a 2012-ben életbe lépett Alaptörvény is megerősített.

A járványügyi védekezés miatt idén elmaradnak a központi ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légi parádét is. Ezen intézkedések miatt nem lesz lehetőség a közös, hagyományos megemlékezésre, viszont otthonunkban, szeretteink társaságában, családi és baráti körben felidézhetjük történelmünk e meghatározó eseményét.

Ma is érdemes megfontolnunk Szent István királyunknak fiához, Imre herceghez írott intelmét: „mindenütt és mindenekben a szeretetre támaszkodva … légy kegyes, … mert a szeretet gyakorlása vezet el a legfőbb boldogsághoz..”

Boldog születésnapot, Magyarország!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .