A nem megfelelő gondozás is hozzájárulhatott a halálesetekhez

Negyvenkilenc ápolóval kevesebben dolgoznak a Pesti úti idősotthonban, mint kellene – állapította meg a fővárosi kormányhivatal most lezárult rendkívül ellenőrzése.

Az intézménynek kilencven napja van, hogy felszámolja a létszámhiányt, ameddig ez nem történik meg, addig nem vehet fel új ellátottat. A Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősotthonban április elején alakult ki tömeges megbetegedés. A szociális otthonban eddig ötvenöt idős ember halt meg, 313 gondozott és 26 dolgozó fertőződött meg koronavírussal – közölte az M1 Híradója.

A nem megfelelő gondozás is hozzájárulhatott a halálesetekhez
A hatóság lezárta a rendkívüli ellenőrzést és arról számolt be, hogy az elvárt 109 helyett csak 60 ápoló-gondozó dolgozik a félezres létszámú intézményben, és egyúttal azt a következtetést vonta le, hogy a lakók nem megfelelő gondozása is nagyban hozzájárulhatott a Pesti úti idősotthonban kialakult tömeges halálesetekhez és a koronavírus-fertőzés gyors terjedéséhez.

A kormányhivatal emlékeztet: eddig ötvenöt idős ember halt meg, 313 gondozott és 26 dolgozó fertőződött meg az otthonban. A kormányhivatal ezért határozatban kötelezte a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot, hogy 90 napon belül számolja fel a létszámhiányt, ameddig ez nem történik meg, addig nem vehetnek fel új ellátottat az intézménybe – olvasható a köztévé oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .