Karácsony Gergely főpolgármester nyilvánosságra hozott négy dokumentumot

Karácsony Gergely főpolgármester nyilvánosságra hozott négy dokumentumot. Ebből három arról tanúskodik, hogy három hete kéri a Fővárosi Önkormányzat a kormány illetékeseit, a kormányhivatal vezetőjét, az egészségügyért felelős minisztert és a tisztifőorvost is, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak idős embereket az idősotthonokba negatív koronavírus-teszt nélkül.

A negyedik dokumentum annak kapcsán született, hogy egy idősotthon vezetője szintén arra kérte a kórházat, csak negatív teszttel küldjön vissza idős lakót az intézménybe. A kórház erre a hivatalos dokumentumra hivatkozva utasította el a tesztelést. A fővárosi kormányhivatal vezetője ugyanis írásba adta, hogy szakmailag nem indokolt a beteg tesztelése, ha másik intézménybe küldik őket. A főváros ezért kezdte el saját forrásból az idősotthonokban élő ellátottak és az ápoló személyzet tesztelését, és az eredmények nyilvánosságra hozását.

A dokumentumokat az alábbiakban lehet megtekinteni:

03_20_a járványügyi védekezéshez és a következmények elhárításához elengedhetetlen kérések illetve kérdések

04_02_hajléktalanellátás idősotthoni ellátás – levél az országos tisztifőorvosnak és a miniszternek

04_02_hajléktalanellátás idősotthoni ellátás – levél Sára Botondnak

alairt_KOF_2400_1_Betegek_atvetele_SARS_CoV_2

Forrás: koronavirus.budapest.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .