Környezetvédelem

Illegális szemétlerakás Akadémiaújtelepen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Olvasási idő: 1 perc
A napokban illegális szemétlerakókat sikerült beazonosítani és a Kőbánya – Kertváros, illetve Akadémiaújtelep képviselői közös munkájának köszönhetően a szemetet az oda lerakok felszólításra elszállították. Erről számolt be mindkét terület képviselője. Régen nem látott összefogásnak köszönhető a siker.
“Sikerült megakadályozni az illegális szemétlerakás közpénzből történő elszállítását!
Tegnap azaz 2019.12. 21.-re virradóra ismeretlen tettesek nagy mennyiségű, nevezzük szemétnek, mert elég vegyes a kép, pakoltak le az 526. sornál lévő erdőbe.
A jelenség azonnal felkerült a világhálóra és engem is hívtak rögvest telefonon. A helyszínre mentem és éppúgy, mint a szomszéd kőbányai képviselőtársam, felfedeztük a bűnjeleket.
Ezután én hozzákerestem a telefonszámokat, majd bejgli sütés közben elkezdtem telefonálgatni. A cég egyik alkalmazottját sikerült elérnem és elmondtam a problémánkat.
Első nekifutásra a válasz tiltakozásba torkollott, de az érvelésem után kezdett kialakulni a közös nevező. A külföldi illetékességű tulajdonosok bérbeadták a földszinti területüket és a felújítás, mint azt mi is észrevettük elkezdődött.
Ettől még nem kellett volna, hogy Rákoskeresztúr és Kőbánya is tudjon erről az eseményről.
Nem igazán érdekelt a körülmény hosszas elmondása én azt hangsúlyoztam, hogy
kapnak 24 órát arra, hogy elszállítsanak mindent és kitakarítsák az erdőt, ellenkező esetben feljelentést fogok tenni.
Szinte egy órán belül többször visszahívott a hölgy telefonon és ígérte, hogy minden rendben lesz.
Közben én értesítettem a kertvárosi képviselő kollégát Kovács Róbertet az ügy állásáról,megadtam a kontaktszemély telefonszámát, hogy ő is erősítse meg az ügy súlyosságát és akaratunk végrehajtását.
Ez így is történt, ő is beszélt a hölggyel.
És lássunk csodát egy órán belül minden eltűnt az erdőből. Időközben az erdész is figyelte az eseményeket, aki megígérte nekem, hogy ünnepek után elszállítja a Pilisi Parkerdőgazdaság a szeméthalmot.
Ezt végtelen rendes gesztust, csak mentőövként fogadtam el, ha minden kötél szakad alapon.
Hál Istennek nincs rá szükség és, ahogy a bevezetőmben írtam, nem közpénzből szállíttattuk el az illegális szemetet, amiből remélem sikerül annak a vállalkozónak okulni, ami elvállalta a III. kerületi Nuga Best Kft földszintjének a felújítását.”
Tóth Katalin képviselő asszony Akadémiaújtelep
Ezt is olvassa el!
Néhány információ és következtetés a Kőbánya természetvédelmi területeit érintő M2 vasúti szárnyvonalról

Néhány információ és következtetés a Kőbánya természetvédelmi területeit érintő M2 vasúti szárnyvonalról A kettes metró és a gödöllői HÉV-vonal összekötése Elolvasom

Zöld út a repülőtérhez: együtt a fenntartható légikikötők felé

Mit lehet tenni a repülőtér megközelítéséből adódó szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért? Milyen alternatív, fenntarthatóbb módokon lehet eljutni egy repülőtérre? Hogyan csökkenthető egy Elolvasom

Egerészölyvet mentettek a Polgármesteri Hivatal dolgozói

Január utolsó napján lakossági bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatal Mélyépítési és Környezetvédelmi Csoportjához, mely szerint egy sérült egerészölyvet találtak a Elolvasom

Lezárult a légszennyezettség – mérés Rákoshegyen

Tisztelt Rákosmentiek! Elkészült a Rákoshegyen végzett kéthónapos légszennyezettség-mérés eredményeit kiértékelő szakvélemény, amely az alábbiakban olvasható. A szakvélemény mellett megtalálható a Elolvasom

0 0 votes
Article Rating
Érdekel minket az ön véleménye is