12. Streetball bajnokság Akadémiaújtelepen

12. alakalommal rendezték meg az Akadémiaújtelepen a XVII. kerületben a 12 Streetball kosárlabda bajnokságot. A terület önkormányzati képviselője Tóth Katalin számol be az eseményről.

12 év egy ember életében mondhatjuk, hogy nem kevés idő. Ilyenkor már hagyományról is szoktunk beszélni. Hálás vagyok a sorsnak, hogy volt egy olyan szeretett volt óvodásom, akinek a kosárlabda nemcsak a hobbija, hanem azt profi módon is csinálja.

Kedvelte, tanulta, majd tudását átadta a kisebbeknek, valamint itt az 525. téren rábeszélt engem, hogy ki kell alakítani egy kosárlabda pályát, mert „Kati néni ez egy remek sport”, mondta úgy 13-15 évvel ezelőtt.

Meglett a pálya és aztán minden évben együtt, megszerveztük az utcai kosárlabda fesztivált. Volt sok vitás időszakunk, de az elválásunk mindig szeretetteljes érzésekkel történt, látva a folytatást.

Visszaemlékezésem szerint, minden év rendezvénye, mindig sikeres volt. Néhány évvel ezelőtt a lakosság javaslatára a rendezvényt összekötöttük egy főző versennyel is, ami még tartalmasabb színfoltot adott a napnak.

Tegnap megrendeztük a 12.-et! Az idő kedvezett nekünk, ugyanúgy izgultunk a nap sikeréért, mint mindig. A tegnapot még a Bartók Zeneiskola fuvolaszereplése is megkoronázta, valamint a KKS kosárcsapata, a főző csapatok palettát színesítő jelenléte, finom ételei.

Köszönöm tehát, hogy viszi a jó hírünket a rendezvény szele, elsősorban Adam Tothnak, Horváth Tamás alpolgármesternek, Orsolya Perémi igazgató asszonynak, Eva Domokosnak KKS vezető edzőjének, Tibor Kiss nak és nejének, akik a kezdet óta hangosítják a rendezvényt, Géza Szabónak a grafikai munkákért valamint a háttérmunkát segítő kollégáimnak: Lovasi Gabriellanak , Gergő Doroginak, Kiss Tibor gondnokunknak, a diákmunkásainknak, Somogyi Bori volt óvodásunknak, az én páromnak és minden barátomnak, akik jelenlétükkel is biztattak, hogy jó az út, amit járunk!

Sok munka volt, de látva a fiatalok értelmes időtöltését, megérte!

Reméljük, hogy jövőre sikerül megszerveznünk a 13.-at!

Fotó: Arold Péter fovarosunk.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .