Az anyatej világnapja Rákosmentén

1992-től tartják világszerte az anyatejes táplálás, más néven a szoptatás világnapját. Egyre több csecsemő hal meg szerte a világon azért, mert nem jut anyatejhez.

Ezért indította el az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF átfogó programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében.
Ebből az alkalomból a XVII. kerületi Védőnői Szolgálat szeptember 14-én programot szervezett Rákosmente kismamái és édesanyái számára a Vigyázó Sándor Művelődési Házban. Az Anyatej Világnapja eseményt Ács Rozália intézményvezető, majd Fohsz Tivadar alpolgármester nyitotta meg és mesélte el személyes élményeit az anyatejjel való táplálás kapcsán. A programon köszöntötte a jelenlévőket Dr. Haintz Andrea, a X., XVII., XVIII. Kerületi Népegészségügyi Intézet tisztifőorvosa is, aki kiemelte, a szoptatással nem csak a gyermek testét, hanem lelkét is ápolja egy édesanya.
A rendezvény keretében különböző tanácsadások és bemutatók fogadták a résztvevőket, mint például babamasszázs, baba és bőrápolás, tartásjavító torna, szoptatási tanácsadás, a legkisebbeket pedig játszósarok és vendéglátás várta.

rakosmente.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .