Feri bácsi 95 – újabb kerületi szépkorút köszöntöttek

Fohsz Tivadar alpolgármester és Dr. Bényi Zsolt önkormányzati képviselő szeptember 13-án otthonában köszöntötte a 95. születésnapját ünneplő Mosolygó Ferencet. A szépkorú úr egy oklevelet és egy üveg bort kapott a jeles nap kapcsán.

A jó egészségnek örvendő ünnepelt szívesen mesélt a jelenlévő hallgatóságnak életéről. Többek között arról, hogy a II. világháború idején besorozták, a harcokban két ízben sérülést szenvedett. A légnyomás és a harctéri sokk következtében a beszédközpontja károsult, majd egy tüzérségi lövedék eltalálta a combján, amelyet aztán Németországban orvosoltak. A felszabadító csapatokkal tarthatott volna Amerikába, ahol munka és lakhatás is várta volna, az akkor 22 éves Feri bácsi azonban mégis úgy döntött, hazajön Magyarországra – a családjához.

 

Fotó: rakosmente.hu

Az eredetileg Szabolcs megyéből származó bácsi először Ráckevén élt, majd az ’50-es években vásárolta meg jelenlegi otthonát. Rákoshegyre költözött egykori feleségével, Piroskával és két leányával. Feri bácsi azóta is itt él, és ugyan a házastársát 2011-ben elveszítette, azóta újra rátalált a boldogság jelenlegi kedvese, Marika oldalán.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .